HAV 2020 – Næringsvekst i riktig retning?

Et av Trondheims beste studentarrangementer, HAV, videreføres også i 2020 og nå setter studentene seg i førersetet. Er du på jakt etter ny kompetanse til din virksomhet? Da bør du melde deg på med en gang til vår viktigste møteplass mellom studenter og næringsliv! Påmelding for studenter åpner snart!

Dato: Torsdag 27. Februar 2020
Tid: 16.00-21.00
Sted: DIGS, Krambugata 2, 7011 Trondheim
Plasser: 70 studenter, 25 yrkesaktive

Torsdag 27. Februar 2020 arrangeres HAV av linjeforeningen Volvox & Alkymisten og studentorganisasjonen NTNU Ocean Club, i samarbeid med NCE Aquatech Cluster. HAV er et årlig studentarrangement hvor medlemsbedriftene i NCE Aquatech Cluster får muligheten til å møte engasjerte studenter med interesse for havbruksnæringa.

Arrangementet HAV er ment å tette gapet mellom studenttilværelsen og arbeidsliv, og har blitt arrangert hvert år siden 2012. I 2019 resulterte HAV til minst tre nye ansettelser direkte etter arrangementet. Vi kan derfor med sikkerhet si at HAV bidrar til å bedre kontakten mellom studenter og næringslivet innenfor blå sektor, selv om vi fortsatt har en vei å gå.

Suksesshistorier fra fjorårets HAV

Mikkel Bjerkvoll har en bachelor i marinbiologi og fikk jobb som biolog hos SEALAB Ocean Group. Da vi stilte han spørsmål om hvordan han fikk jobben, svarte han som følger: «Jeg møtte SEALAB under HAV 19, hvor jeg spurte om de hadde bruk for en biolog i firmaet sitt, de viste interesse og gav meg e-posten sin. Uken etter møttes vi til jobbintervju.». Som tips til andre medstudenter anbefaler han å alltid ha med noen kopier av CV-en når man er ute på slike arrangement, be om mailen deres hvis de viser interesse for deg, og ta kontakt så fort du kommer hjem. Man vet aldri, plutselig er det et firma som ønsker å invitere deg på jobbintervju.

En annen student, Rakel Skaret-Thoresen som studerte marin teknikk har også begynt som ingeniør hos SEALAB i Oslo. Hun hørte om SEALAB for første gang på HAV 19, og ble senere satt i kontakt med de gjennom en bekjent. Hennes tips til andre studenter er: «Meld deg på så mange arrangement som mulig og prat med folk!».

Bilde fra HAV 2019, Foto: Simen Langeteig

Vi fornyer og forbedrer oss!

Etter HAV 19, og Brohodekonferansen 2018, ble det etterspurt økt samarbeid mellom studenter og bedrifter, ved å inkludere f.eks. diskusjoner og case-oppgaver om reelle problemstillinger, i tillegg ønsket bedrifter større fokus på rekruttering. Som respons til dette har vi valgt å invitere 5 bedrifter til å holde presentasjoner og 20 bedrifter til å ha stand, i tillegg til å delta på gruppearbeid/workshop knyttet til utviklingen og fremtidig vekst i næringa. Presentasjonene omhandler 5 tema knyttet til, og er som følger:

  1. Nyeste utviklinger innen bærekraftig akvakultur
  2. Digitalisering = fremtiden? 
  1. Fremtidige fôringredienser 
  1. Hva er ståa med bruk av antibiotika og medisiner i næringa?
  2. Hvordan kan vi forbedre næringens rykte i media?

For at HAV skal spille en enda større rolle i å tette gapet mellom studenttilværelsen og arbeidslivet skal vi nå i år prøve oss på en CV-database på forhånd av arrangementet. Dette skal gi mulighet for bedrifter å legge ut utlysninger, og studenter å legge ut CV-er på forhånd, slik at når studenter og bedrifter møtes under HAV er de godt forberedt og interessert i å søke kontakt.

 

Spørsmål?

Ta kontakt med Ellie Johansen
E-post: [email protected]
Tlf: +47 97 98 78 11