Lær om de nye forskningsprosjektene innen miljø

Forskningsrådet inviterer til digitalt oppstartsmøte 29. oktober for årets nye miljøforskningsprosjekter. Møtet er en anledning for forskere, forvaltning og andre interesserte til å møtes og diskutere utfordringer, ambisjoner og bruk av forskningsresultater. Forskere vil også kunne sjekke ut mulige synergier prosjektene imellom og bygge nettverk. 

De nye prosjektene blir finansiert av utlysningene:

  • Forskning på bærekraftig bruk og vern av utmarksressurser
  • Forskning på rent miljø, bærekraftig produksjon og forbruk.

Et av prosjektene som skal presenteres er POCOplast, hvor NCE Aquatech er prosjektpartner. POCOplast står for «Pathways to sustainable post-consumer plastics in aquaculture», og prosjektet ble søkt om i april 2019. Her samarbeider SINTEF, NTNU og organisasjoner fra alle ledd i verdikjeden (NCE Aquatech, Plasto, Grieg Seafood, Empower, Norwegian Plastic Recycling (NOPREC), Flokk) samt Miljøstiftelsen Bellona. Du kan lese mer om prosjektet i en tidligere nyhetssak her.

Program og påmelding til arrangementet.