Metapod deler sine erfaringer med å gründe automatisert produksjon av gresshoppemel

Metapod er medlem av NCE Aquatech Cluster, og vil produsere miljøvennlig gresshoppe-protein til laksefôr, som erstatning for soya. Meld deg på lunsjwebinaret onsdag 23/9 kl 11 og få del i Fredrick Dariens erfaringer!

Gründer og daglig leder i Metapod, Fredrick Darien. Foto: Metapod

Under bioingeniørstudiene på NTNU i Ålesund kom interessen for insekter for gründer og daglig leder Fredrick Darien. Der leste han om insekters evne til å omsette energi, og effektivt produsere høyanvendelig protein. Slik kom ideen om oppdrett av gresshopper. De skal fôres med matrester som i dag blir kastet, og deretter bli til insektmel som brukes i fôr til laksen. Insekter er godkjent som fiskefôr av Mattilsynet.

– Når vi nå går i gang med oppdrett av gresshopper er det først og fremst for å imøtekomme et stort og økende behov for nye proteinkilder og mer og næringsrik mat til verdens befolkning. Storskala oppdrett av gresshopper er nytt, og vi har bygget teknologien vår fra bunnen. Slik har vi kontroll på alle ledd og faktorer i produksjonen, og kan dermed sikre en trygg og næringsrik matkilde, sa Fredrick Darien i en pressemelding.

En tilleggsdimensjon er at produksjonen skal automatiseres. Bedriften har mottatt offentlige midler for å komme videre med prosjektet. På dette lunsjwebinaret vil Fredrick Darien dele sine erfaringer.

  • Reisen fra student til prosjektleder og daglig leder i Metapod
  • Om konseptet
  • Samarbeid mellom partene innad

Det vil bli god tid til spørsmål og diskusjoner.

Teams-rommet bli holdt åpent for eventuell påfølgende uformell diskusjon frem til kl 12.00.

Velkommen til å melde på HER.

Innkalling med link til arrangementet vil bli sendt ut like før arrangementet finner sted.