Mange bidrar til årets TV-aksjon: – Fantastisk

I år går pengene fra årets TV-aksjon til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Flere av NCE Aquatech Clusters partnere har allerede startet innsamlingen. Det er klyngelederen meget glad for. 

– Lerøy lever av å høste, dyrke og produsere god og sunn mat i og fra havet. Derfor er det i vår egen interesse å bidra til å opprettholde et rent hav.

Det skriver Lerøy Seafood Group på innsamlingen de har satt i gang på spleis.no.

– Når TV-aksjonen i år skal gå til kampen mot plast i havet, er det en aksjon som ligger vårt hjerte nært og som virkelig bidrar positivt for kloden, havet, Norge og oss i Lerøy. Vi har derfor opprettet en spleis, hvor vi oppfordrer alle våre ansatte og samarbeidspratnere til å støtte årets TV-aksjon.

Fredag morgen hadde Lerøys spleis allerede samlet inn over 95 000 kroner. Men Lerøy gir seg ikke der.

– Lerøy dobler alle beløp som gis inn til denne spleisen med inntil 100 000 kroner.

Innsamling

AkvaGroup har startet en egen digital innsamling gjennom Spleis, hvor hvem som helst kan gå inn å bidra med den summen man ønsker.

– Miljø- og bærekraftperspektivet er noe vi som leverandører til havbruksnæringen jobber med daglig i samarbeid med næringen, som også får økt fokus. Havbruksnæringen er en viktig næring for Norge, og vi oppfatter at næringen er klar over sitt ansvar med tanke på å utvikle produksjonsmetoder og anlegg som er bærekraftige, skriver AkvaGroup på sin nettside.

Det er mulig å bidra via AkvaGroups Spleis til og med søndag.

50 000 kroner

AquaGen bidrar også til årets TV-aksjon.

– AquaGen støtter TV-aksjonen med kr 300 per ansatt, skriver de på sin nettside.

Dermed bidrar de med totalt 50 000 kroner.

– Dette er en sak som angår vår næring i stor grad. Vi oppfordrer alle våre samarbeidspartnere til også å støtte TV-aksjonen, skriver AquaGen.

SinkabergHansen har også engasjert seg i årets aksjon.

– Havet. Krybben som sikret tilværelsen til våre forfedre. I framtida kjernen for fortsatt bærekraftig matproduksjon. TV-aksjonen «Et hav av muligheter» går rett inn i den store utfordringen: Den globale forsøplingen av havet. Verdenshavet altså; men som vi erfarer er problemet nært hver og en av oss. Plasten er over alt – enten vi zoomer ut over storhavene, eller inn mot den minste vik av Namdalskysten, skriver selskapet i et innlegg på Facebook.
– SinkabergHansen gir 50 000 kroner til WWF sitt arbeid. Og vi oppfordrer alle våre samarbeidspartnere til også å støtte via årets innsamlingsaksjon, skriver de videre.

Dykker etter plast

Også Blueeye Robotics skal bidra ved å synliggjøre hva som finnes av plast og søppel under havoverflaten.

– Sammen med P3aksjonen og WWF skal Blueye være med å dykke etter plast og søppel på solsiden i morgen, torsdag 15. oktober klokken 14:00. Kom gjerne innom å se dronen i aksjon, skriver Blueye på Facebook.

P3aksjonen, som også er en del av årets innsamlingsaksjon, starter onsdag kveld. De skal holde det gående med kontinuerlig direktesendt radio fra Solsiden i Trondheim helt til søndag kveld.

– Fantastisk

Daglig leder i NCE Aquatech Cluster, Kristian Henriksen, er glad for at klyngens partnere engasjerer seg.

– Å bekjempe plast i havet er en viktig sak. Plast som havner i havet, er et stort problem for dyrelivet, næringslivet og alle andre. Derfor er det fantastisk å se at våre partnere engasjerer seg og bidrar til denne dugnaden som er viktig for oss alle, sier Henriksen.

Han oppfordrer alle til å bidra med det de kan til årets innsamling.

TV-aksjonen går av stabelen søndag 18. oktober på NRK.