Bli med på det første europeiske webinaret innen akvakulturteknologi!

Partnerne i NCE Aquatech Cluster og våre europeiske søsterklynger i EATiP (eatip.eu) får nå tilbud om et felles fagforum med webinarer innen aktuelle temaer. Meld deg på webinaret den 30. oktober, om fremtidens fôrråstoffer: «Aquafeed of the future»! 

EATiP står for European Aquaculture Technology Innovation Platform. Dette er en kanal der vi gir felles innspill til EU-kommisjonen om kommende programmer, og for nettverk og samarbeid mellom partnerne i Europas akvakulturklynger. For å stimulere til samspill starter EATiP i høst med jevnlige virtuelle fagfora hvor partnere fra alle klyngene er velkomne. Her vil det bli formidlet informasjon om resultater fra fellesprosjekter, teknologier eller kunnskaper hos medlemmene, og det legges opp til diskusjoner. Språket er engelsk. Grip muligheten til å bli kjent med andre europeiske akvakultur-bedrifter!

Første virtuelle forum går av stabelen den 30. oktober kl 10:00 – 12:00 CET.

Bakgrunn og program

Download (PDF, 466KB)

The Farm to Fork Strategy aims to reduce the environmental and climate impact of animal production, and to support the ongoing transition towards more sustainable livestock farming. Therefore, the European Commission will facilitate the placing on the market of sustainable and innovative feed additives. EATiP acknowledges the limitations on specific resource supplies for compound feeds. In addition to contributing to the sustainability of the sector, it is critical that alternative feed ingredients should not reduce the dietary and health attributes of the final product. The aim of this webinar is to show the potential of new ingredients for aquafeed, to highlight innovations in the use of algae, insects and single-cell proteins as promising feed ingredients and to stimulate discussions and potential project collaboration among attendants.

The forum is organised in collaboration with the EU funded project AQUAEXCEL2020.

 Register for the webinar HERE

PS: Arrangementet er eksklusivt for medlemmer i EATiP. Ved påmelding, kryss av for at din bedrift er medlem av en EATiP Mirror Platform. Her inngår NCE Aquatech Cluster. 

Agenda

 • Welcome by the EATIP
 • Opening talk: The potential of new ingredients for aquaculture – a review of the current situation. Alex Obach | FEFAC / Skretting ARC
 • Insects
  • From pest to feed. Diego Amores | CEO in ENTOMO Agroindustrial
  • Effect of black soldier fly meal inclusion on production of pikeperch AQUAEXCEL2020. Laura Gasco | University of Turin
 • Single-Cells:
  • Microfood for macrochallenges. Allan LeBlanc | CALYSTA
  • Single Cell Protein as a Sustainable Alternative Feed Source for Trout AQUAEXCEL2020. Paula Sole-Jiminez | LSAQUA
 • Algae
  • Unlocking the magnificent potential of algae in functional aquafeeds. Jorge Dias | SPAROS LDA.
  • The optimal green way to a sustainable aquafeed. TBC
 • Open discussion. Chair: Yolanda Molares, Cluster ACUIPLUS
 • Webinar conclusions