Medisinsk forskning – bli med på cross over for bedre fiskehelse!

En hjertemodell for laks ble denne uken testet for første gang i et RFF-prosjekt. Foto: Svein Erik Gaustad.

Vil du være med på et næringsnært initiativ for å forebygge hjertedød hos laks i sjøfasen? Se ny Tekfisk-artikkel og ta gjerne kontakt!

I en tidligere nyhetssak omtalte vi klyngens forprosjekt med sikte på overføring av kunnskap fra humanmedisin til hjertehelse for laks. Nå kan du lese mer i Tekfisk-artikkelen «Medisinsk forskning og kunnskap – nøkkelen til bedre fiskehelse».

Det finnes gode muligheter for utvikling og testing av nye metoder som kan bidra til å styrke laksens helse, og dermed forebygge mot hjertedød i sjøfasen. Innledende forsøk (bilde) er i forkant påbegynt i RFF-prosjektet «Hjertehelse hos laks og mennesker – Komparative studier for bedret overlevelse og økonomi i lakseoppdrett», som omtalt i Tekfisk. Er dette et tema som ditt selskap vil være med og bygge videre på? Nå kan du som klyngebedrift bidra sammen med andre aktører i å forme et hovedprosjekt og/eller annen tilknyttet aktivitet, og selv bygge viktig kunnskap. Biologien er som kjent viktig premiss for utvikling av teknologi, så bli med på satsningen!

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat med prosjektleder Svein Erik Gaustad ([email protected]) eller NCE Aquatech Cluster sin kontakt i prosjektet, Kari Thyholt ([email protected]).