Seminar

Hvordan produserer vi bærekraftig mat i Midt-Norge?

  • Dato27. juli kl. 13:00 - 16:30
  • StedBritannia Hall
  • Påmeldingsfrist15. juni
  • Bindende påmeldingJa
placeholder

I forbindelse med Trøndersk Matfestival arrangeres seminaret «Hvordan produserer vi bærekraftig mat i Midt-Norge?». Her presenteres små og store aktører fra de komplette verdikjedene vi har i Trøndelag innen blå og grønn mat. Hvert ledd i verdikjeden er en viktig brikke og motor for utvikling.

Under seminaret skal følgende tema diskuteres:

  • Hva innebærer et bærekraftig matsystem?
  • Hvordan kan lokalprodusert mat bidra til god folkehelse og kvalitet på maten?
  • Hvorfor resirkulere og utnytte alle ressurser?

Du møter landbruks- og matminister Sandra Borch, sammen med klyngene Agritech Cluster, NCE Aquatech Cluster, samt bedriftene AKVA-group, Galåvolden Gård, MOEN-gruppen, NTNU, REMA 1000, RÅGO, Stiftelsen Norsk Mat og flere.

Vertskap for seminaret er Trondheim kommune ved ordfører Rita Ottervik, i samarbeid med partnere.

Seminaret ledes av journalist og dokumentarfilmkommentator Frode Stang, stemmen du kjenner fra BBCs naturserier på NRK TV.

Program

Velkommen til det matfaglige seminaret
Ordfører Rita Ottervik (AP), Trondheim kommune

Næringsliv, finans og bærekraft
Daglig leder Aslaug Rustad, Oi!
Bransjeansvarlig landbruk Anja Gotvasli, SpareBank 1 SMN
Regiondirektør Tord Lien, NHO Trøndelag

Kjøkkenet og bærekraft
Hotelier & CEO Mikael Forselius, Britannia Hotel sammen med Speilsalen Head Chef, Christopher W. Davidsen.

Hva innebærer et bærekraftig matsystem?
ERGs innovasjonsteam ved leder Eva Falch, NTNU Food Forum og ass. daglig leder Anita Rennemo, Galåvolden Gård

Hvordan kan lokalprodusert mat bidra til god folkehelse og kvalitet på maten?
Klyngeleder Kristian Henriksen, NCE Aquatech Cluster
Visekonsernsjef Sunniva Nicolaisen, MOEN-Gruppen
Dr. Sophia Efstathiou, NTNU
Daglig leder Gustav Myraune, RÅGO
Administrerende direktør Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk Mat

Innlegg ved landbruks- og matminister Sandra Borch

Hvorfor resirkulere og utnytte alle ressurser?
Leder Kari Åker, Midtnorsk Landbruksråd/Agritech Cluster
Global Solutions Manager Merete Gisvold Sandberg, AKVA-group
Markedssjef Erlend Christiansen, HitraMat
Regionsjef Vidar Andersen, REMA 1000

Samme kveld vil Britannia invitere til en unik middagsopplevelse. Middagen slippes for booking 15. juni.

Matseminarets deltakere vil få en eksklusiv mulighet til å forhåndsbooke plass til denne opplevelsen før den slippes til alle.

Les mer og meld deg på her.