Havbruksnæringen markerte i år 50 år. Hvordan blir de neste 50? Pionerne pantsatte hus og la grunnlaget for der vi er i dag. Ferden frem mot 100 år er allerede godt i gang. Svært mye har skjedd i havbruksnæringen i midt bare de siste månedene. Hvor er vi i 2071? Blir vi færre selskap? Hvordan produseres fisk da? Hva med forvaltningen?

NCE Aquatech Cluster og Sjømat Norge havbruk midt inviterer til høstens mest givende treffpunkt. Ærverdige Britannia åpner dørene 4. oktober kl 11:30 med lunsj – og avslutter 5. oktober med lunsj.

Program

Mandag 4. oktober

Tirsdag 5. oktober

11:30 Lunsj
12:30 Hvordan blir havbrukspolitikken de neste 4 årene? Vi får besøk fra Stortinget. 08:50 Oppstart
13:00 Færre, større og bedre? Hvordan utvikles havbruksnæringen i årene som kommer? Blir det færre selskap, flere på børs? Hva med forvaltningen? Hvordan bør næringen utvikles? Asle Rønning (Måsøval), Martin Bryde (Wikborg Rein) og Runar Sivertsen (SalMar) blir med i panelsamtalen. 09:00 En bærekraftig 100-åring, hvordan? Få steder i Norge har det skutt frem ny teknologi innen havbruk som i Midt-Norge. Hvordan går det egentlig med nye produksjonsmetoder? Trude Olafsen forteller om sine nedsenkbare merder i AKVAgroup, Thor Hukkelås fra NTNU forteller om sensorikk og Hanne Digre viser frem ny teknologi fra ScaleAQ + en til.
14:30 Pause 10:20 Pause
15:00 Bare laks? Hva med nye arter? Torsken sies å være på vei. Hva med andre arter? Vil vi oppdrette andre arter? Foredrag fra Christian Riber (Norcod), Nina Santi (AquaGen) + en til. 10:45 Hvem jobber for 100-åringen? Vi møter de tre aktuelle, engasjerte og spennende studentene Kristbjörg Edda Jónsdóttir (SINTEF Ocean), Thomas Hagby Dahl og Jon Arnt Kårstad (NTNU Ocean Club) som forteller om prosjektene sine og oppgavesamarbeid.
16:00 Pause 11:25 Pause
16:20 Vorspiel med 50-åringene Hva skjedde egentlig for 50 år siden? Hva var det som gjorde at vi er der vi er i dag? Hør historien om hvordan havbruket startet her i Trøndelag. Vi møter pionerne John Simonsen og Karsten Måsøval. 11:50 Nye løsninger som løfter bærekraft Trondheim og NCE Aquatech Cluster er i førersetet i Norge når det gjelder oppstart av nye selskap som satser innen havbruksnæringen. Vi speed-dater fem ulike selskap og får høre hvem de er og hva de driver med. Møt Dan Roger Olsen fra MicroClean, Børge Søraas fra EcuNor Akvaponi, Kim Andre Eide fra Watbots, Even Bringsdal fra CreateView og Paul Ingvar Dekkerhus fra Moen.
17:00 Øl i baren 13:00 Lunsj
18:30 Middag

Meld deg på HER!