17/09/2024
Dypdrift som driftsform – én av tre parallelle workshops på høstkonferansen– Erfaringene med dypdrift så langt er svært lovende. Flere aktører rapporterer om økt overlevelse, sunnere fisk og mindre håndtering, forteller Morten Lernes, ansvarlig for klyngas dypdriftsnettverk.
Enkelte aktører melder om 97% superiorandel, 96% overlevelse og null avlusning.
– Likevel, vi ser utfordringer med å gå i dypet, og det er fremdeles mye informasjon vi ikke har rundt fiskevelferd, ernæring og teknologiløsninger, forteller Lernes.
Og nettopp dette var klyngas motivasjon for å starte opp et nettverk rundt dypdrift.
Bredt nettverk med mål om bærekraftig vekst
Vi søker økt kunnskap, erfaringsdeling og samarbeid på tvers for å legge til rette for økt fiskevelferd og bærekraftig vekst. Ved å skape en arena og dialog mellom oppdrettere, FoU og leverandørnæringen, ønsker vi både å stimulere til og sikre at nye løsninger retter seg mot oppdretternes behov.
Inviterer til samling 16. oktober
I forbindelse med klyngas medlemskonferanse inviterer vi til samling i dypdriftsnettverket. Vi har med oss Sintef Ocean og OptoScale, og ser nærmere på temaer som:
- HMS på dypet
- Undervannsoperasjoner
- Måleinstrumenter på dypet
Morten Lernes oppfordrer klyngebedrifter til å delta på samlingen:
– Jo flere perspektiver og innfallsvinkler vi får, jo bedre kan vi jobbe med å finne gode løsninger som både fisken, aktørene og miljøet vil tjene på, sier han.
Hele programmet finner du her.
Har du spørsmål knyttet til dypdriftsnettverket, eller ønsker å melde deg inn, ta kontakt med: morten.lernes@aquatechcluster.no