25/06/2024

Ellie Johansen går inn som ny klyngeleder

Hun har fungert som vikarierende klyngeleder siden i våres, men nå overtar Ellie Johansen lederrollen på fast basis, mens Kristian Henriksen går til én av klyngens medlemsbedrifter.

– Med et stort antall pågående forsknings- og innovasjonsprosjekter, flere internasjonale markedssamarbeid, sterke faglige nettverk – og ikke minst, et fantastisk team – gleder jeg meg stort til å fortsette det gode arbeidet Kristian og temaet har lagt ned. Så er det er store sko å fylle, men jeg ser fram til utfordringen, og er svært motivert for å bidra til å lede klyngen, sier Ellie Johansen.

Hennes forgjenger, Kristian Henriksen, har vært med siden det hele startet. Fra strategi- og søknadsprosessen for etablering av klyngen i 2015, har han ledet organisasjonen fram til den internasjonale klyngen NCE Aquatech er i dag.

– På vegne av teamet vil jeg takke Kristian for en sterk innsats over flere år. Så er vi alle veldig fornøyde med at Ellie, men sin bakgrunn og mange års erfaring i klynga, har takket ja til å ta over lederrollen, sier Bjørn Damhaug, nestleder i klyngen og daglig leder i FI-Fremtidens Industri.

 

Blir en del av teamet i OptoScale

– Etter å ha vært med i ni fantastiske år, var dette et fint tidspunkt å gi stafettpinnen videre på. Og når Ellie i tillegg takket ja til å overta som leder, vet jeg at klyngen er i de beste hender, sier Kristian Henriksen.

I august starter han som CCO i OptoScale.

 

Åtte år med klyngearbeid bak seg

Ellie Johansen har vært sentral i flere strategiske prosjekter i NCE Aquatech siden 2016.

– Med hennes kjennskap til bransjen, klyngens prosjekter og ikke minst til medlemmene, er vi veldig fornøyde med å få henne inn i ny rolle som klyngeleder. Klyngen er i en viktig strategiprosess, og styret gleder seg til å jobbe videre med Ellie i spissen, forteller Trude Steinbru Heggstad, styremedlem klyngen.